Producten

Floatglas, het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), atriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn.

Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500°C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naar gelang de toevoeging van metaaloxiden aan het mengsel. Planibel floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten voor de bouw, binnen- en buitenhuisdecoratie, de automobiel- en gespecialiseerde industrie.

Onder floatglas verstaan wij enkel glas blank of gekleurd. Dit is uit voorraad leverbaar in de volgende diktes en kleuren: 2mm blank - 2mm ontspiegeld - 3mm blank - 4mm blank - 5mm blank - 6mm blank - 8mm blank - 10mm blank - 4mm brons/grijs - 6mm brons/grijs.


Figuurglas is erg decoratief. Neem de ingangspartij van een woning: de deur en zijlichten met een leuk figuurglas, echt een visitekaartje! Of in een badkamer waar je geen inkijk wilt hebben.

In windschermen kan je het gebruiken voor meer privacy. Een andere veel geziene toepassing is figuurglas in tussendeuren van hal naar woonkamer of van woonkamer naar keuken.

Er zijn wel 100 verschillende soorten figuurglas te bezichtigen in ons bedrijf, waarvan we er zo’n 30 op voorraad hebben. De overige soorten kunnen binnen een week worden geleverd.


De vervaardiging van draadglas vereist wel enige toelichting, daar voor het inbrengen van het draadweefsel in de glasmassa natuurlijk bepaalde voorzieningen nodig zijn. Het metaalgaas, met een draaddikte van ca. 0,5 mm, wordt in rollen op de afspoelinrichting boven de walsinstallatie geplaatst.

Bij de aanvang van de productie wordt het begin van de aflopende draadrol via een spanrol gevoerd naar het indrukapparaat, dat bestaat uit een dunne, van rillen voorziene, met water gekoelde wals, die zich vlak voor de 2 normale walsen bevindt. Deze dunne wals drukt het begin van het draadweefsel in het gloeiende glas; het wordt door de walsen uitgewalst en het draadweefsel wordt dan door het glas volkomen omhuld. Bij de vervaardiging van figuurdraadglas heeft de onderste wals een ingegraveerd dessin.

Het aantal dessins is beperkt gehouden. Als regel wordt draadglas gefabriceerd in een breedte tot ca. 1830 mm. Het verdient de aanbeveling er de aandacht op te vestigen, dat de wel voorkomende mening, dat draadglas sterker zou zijn dan figuurglas van dezelfde dikte, onjuist is.


Brandwerend glas is veiligheidsglas met een brandvertragende werking. Brandwerend glas is zoals gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en is voorzien van een brandvertragende gel die opzwelt wanneer deze wordt blootgesteld aan vuur. Bij brand zet deze gel bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in diverse soorten verkrijgbaar met elk een eigen brandvertragingstijd.

De afgelopen jaren zijn de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brandveiligheid in kantoren en woonruimtes flink aangescherpt. Voorbeelden van openbare gebouwen waar brandwerend isolatieglas gebruikt wordt zijn; ziekenhuizen, schoolgebouwen, hotels, restaurants, winkels, kantoren, vlieghavens, stations en musea. Voor een oplossing en advies op maat neemt u vrijblijvend contact met onze adviseurs op. De adviseurs kunnen u alles vertellen over uw eigen situatie in samenhang met de diverse verkrijgbare opties en regelgeving.

Pyroguard

Wij zijn een gecertificeerd Pyroguard dealer. Dit houdt in dat wij het door u benodigde glas uit voorraad en op maat kunnen produceren. Op de pyroguard site vindt u een tooltje om te kijken welk glas u nodig heeft: www.pyroguard.nl/applicatie-test-keuze/


Dubbelglas word al weer heel wat jaren geproduceerd en ook door ontwikkeld.
De laatste jaren worden er erg goede resultaten behaald wat betreft de isolerende werking van dubbelglas. Een energie besparing van ruim € 200,00 op jaar basis bij een standaard woning met ca. 20m2 glas is al snel te halen. Maar ook de verhoogde woonkomfort door het verbeterende binnen klimaat door het ontbreken van condens op het glas en de hogere geluidsisolerende werking in vergelijking met enkelglas maken de investering al snel lonend.

Enkelglas vervangen met dubbelglas

Natuurlijk is het bij oudere woningen niet altijd even eenvoudig om isolatieglas te plaatsen maar niets is onmogelijk. Het maken van modelruiten bijvoorbeeld met een toog is bij ons op korte termijn te realiseren omdat wij isolatieglas in eigen werkplaats produceren. In de ochtend het enkelglas verwijderen en in de middag de modelruiten retourplaatsen. Maar ook het aanpassen van bestaande kozijnen en evt. met stoppasta afwerken van de isolatieruiten behoort tot de mogelijkheden.

Natuurlijk kunnen wij isolatieglas naar wens samenstellen met figuurglas of met sprossen of roeden.

De exacte isolatiewaarde van isolatieglas is terug te vinden in de U-waarde tabel.


HGI levert u warmte- en geluidsisolerende ramen voor oud- en nieuwbouw. Een uitstekend alternatief voor traditioneel isolatieglas. Voor professionele toepassing zowel binnen als buiten.

De verschillende mogelijkheden op een rijtje:
Voorzetraam systeem met een aluminium randkader
Deze voorzetramen worden geproduceerd met topkwaliteit aluminium.

De ramen kunnen in diverse ral kleuren geleverd worden:
Wit Ral 9010 - Creme Ral 9001 - Bruin Ral 8014 - Groen Ral 6009 - Blauw Ral 5011

Op bestelling is het echter mogelijk alle ral kleuren te leveren.

Deze voorzetramen zijn uitermate geschikt voor warmte- en geluidsisolatie daar waar het vervangen van het glas geen optie is. Deze vorm van isoleren heeft een forse besparing op uw stookkosten tot gevolg en zal zodoende de investering in een redelijke termijn terug verdienen.

Voorzetramen zijn in alle mogelijke vormen te produceren dus ook voor restauratie doeleinden zeer geschikt. Tevens is er een ruime keuze uit diverse bevestigingssystemen. Scharnierend, schuivend maar ook geschroefd.

Naast de keuze wat betreft de bevestiging is er ook nog een ruime keuze in te gebruiken glassoorten. Te denken valt aan Akoestisch gelaagd glas welke een bewezen zeer goed resultaat behaald bij verschillende soorten geluidshinder of aan meervoudige PVB folies voor een inbraak vertragende werking.

Voor al onze voorzetramen geldt:

 • zeer lange levensduur
 • vooral bij binnenplaatsing;
 • thermische breuk is uitgesloten;
 • geen onderhoud (buiten de periodieke reiniging) aan het randwerk;
 • vele verantwoorde toepassingen mogelijk;
 • eenvoudig en snel te monteren;
 • geen werkzaamheden aan bestaande constructies;
 • lage investeringskosten (goedkoper dan HR-glas);
 • goede geluidsisolatie
 • rima warmte isolatie (het warmte verlies aan het oppervlak wordt met zo’n 50% terug gebracht)
 • glas heeft een grote duurzaamheid en weerstand tegen krassen, wordt niet statisch en trekt geen vuil aan. 
 • Hardglas voorzetramen voorzien van beslag op en in het glas.

Hardglas voorzetramen onderscheiden zich vanwege het ontbreken van kaderprofielen en hebben zodoende een zeer luxe uitstraling. Dankzij de gebruikte montage technieken en speciaal voor dit doe vervaardigde beslag is het mogelijk zeer grote voorzetramen te creëren die evengoed in een handomdraai te openen zijn. Door het gebruik van hardglas voorzetramen kan ook geluidshinder en koude val tot een minimum beperkt worden.

Meer informatie kunt u lezen in onze uitgebreide documentatie.


Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling.

Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins ‘als een sandwich' tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.

De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag ‘kleven'.


Floatglas dat thermisch is behandeld om het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand te geven. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600°C en vervolgens bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid snel afgekoeld. Dit proces stelt het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft. In geval van breuk, valt het glas uiteen in kleine stukjes zonder bijtende randen zodat het beschermt tegen risico's op verwondingen.


De mens wil zich spiegelen, zien hoe de buitenwereld hem ziet en zich vergelijken met het beeld dat hij van anderen heeft. Waarschijnlijk is de eerste mens die zichzelf zag in stilstaand water behoorlijk geschrokken.

Maar hoe het ook zij, het is het oudste en eenvoudigste voorbeeld van een spiegel en het begin van een kleurrijke geschiedenis. Lang voor de mens het maken van glas ontdekte, werden er reeds spiegels gebruikt, gemaakt van metalen. Platgeslagen of gegoten schijven koper en brons werden gepolijst en bewerkt totdat er een glimmende plaat ontstond, waarin men zich spiegelen kon.


Glas-in-lood of glas-in-koper geeft een vertrek een eigen sfeer. Het binnenvallende licht wordt subtiel gebroken en gekleurd, zodat je in die ruimte een speciale gloed en warmte beleeft. Onder invloed van de stand van de zon is deze kleuring elk moment van de dag anders.

Onze glazeniers maken nieuwe glas-in-lood ramen volgens de oude ambachtelijk techniek. Elk paneel is een kunstwerk op zich, waarin de creativiteit en stijl van de opdrachtgever tot uiting komt, vrijwel elk ontwerp is mogelijk. Oude ramen worden gerepareerd of gerestaureerd.

Een tijd lang is glas-in-lood uit de gratie geweest, mede door de behoefte om woningen en kantoren optimaal te isoleren. Tegenwoordig waardeert men de combinatie van authentieke materialen met vakmanschap steeds meer. Het plaatsen van glas-in-lood in isolatieglas is een uitstekende manier om duurzaamheid en comfort te verenigen.


Van Glassique glas

Van Glassique Glas is isolerend enkelglas, het resultaat van een technologische innovatie. Van Glassique Glas is geschikt om in oude ramen geplaatst te worden en als restauratieglas nauwelijks van het oorspronkelijke glas te onderscheiden. Daardoor kan de authenticiteit en uitstraling van een monument behouden blijven. Tegelijkertijd kan ermee tegemoet worden gekomen aan de moderne eisen en wensen betreffende isolatie, veiligheid en behaaglijkheid.

Van Glassique Restauratieglas past vrijwel moeiteloos in historische ramen en binnen de detaillering van oude vensters. Zo levert het een waardevolle bijdrage aan het behoud van origineel materiaal. Om de producten steeds verder te optimaliseren een breed draagvlak te creëren, bestaat hechte samenwerking met onder andere de overheid en technische instanties.


Een glazen keuken achterwand is mooie manier om uw keuken een strakke en luxueuze uitstraling te geven. Glazen keuken wanden zijn in elke gewenste kleur leverbaar en op diverse soorten glas. 

Een glazen achterwand in de keuken bied verschillende voordelen:

Een glazen achterwand in de keuken is gemakkelijk schoon te maken. Het is een glad oppervlak en bestaat meestal uit een geheel (afhankelijk van de grootte van de glasplaat). Hierdoor heeft een glazen achterwand dus geen voegen. Dit is makkelijk te poetsen en dus zeer hygienisch.

Doordat de glazen achterwand in alle kleuren leverbaar is, kunt u precies die kleur kiezen die u wilt. Kiest u voor een kleur die past bij de kleurstelling van uw keuken. Een keuken achterwand word indien noodzakelijk ivm. de kookplaat vervaardigd van gehard glas welke word voorzien van een kleurcoating en evt. een veiligheid folie. De kleur coating kan door het gebruik maken van Kristal helder glas op elke gewenste kleur geleverd worden of door het gebruik van standaard float glas juist een extra warme uitstraling krijgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om alternatieve soorten glas te gebruiken zoals bijvoorbeeld draadglas of figuurglas. De levertijd van een geharde keuken achterwand is doorgaans ca. 15 werkdagen na het inmeten en of doorgeven van uw bestelling.

Badkamer panelen op kleur geleverd worden ivm. met de veiligheid altijd gehard geleverd en indien noodzakelijk maken onze glaszetters een mal tbv. de uitsparingen van bijvoorbeeld kranen en toilet bevestigingen.


Leveren en plaatsen van diverse folies uit voorraad of in samenwerking met onze foliepartners.

O.a. zonwerende folie. Zonwerende folie heeft een warmte en lichtwerende fuctie die o.a. toegepast wordt daar waar het vervangen van glas geen optie is.
De voordelen van folie ten opzichte van isolatie en float glas zijn o.a.:
 • Een flinke temperatuurdaling van vijf tot acht graden in de zomer
 • Energiebesparing: in 2,5 jaar verdient u uw investering in raamfolie terug
 • Bijna volledige afbreking infraroodstraling en ultraviolet licht
 • Duurzaamheid van circa 20 jaar

Tevens is het mogelijk glas te voorzien van veilgheidsfolie. Dit is een heldere raamfolie, in verscheidene diktes leverbaar, die in een bestaande situatie op iedere willekeurige ruit kan worden aangebracht.

Als alternatief voor het alom bekende gestraalde glas is het ook mogelijk glas te voorzien van decoratieve folie. Deze folie verfraait het aanzicht en doorzicht van glas. De ramen worden bijvoorbeeld voorzien van streepjes, blokjes, puntjes of van bedrijfslogo’s en/of teksten. De folie is ook te voorzien van een print.